Siapa sangka semasa Planet Krypton hampir musnah JOR-EL telah melepaskan sebuah lagi kapal angkasa selepas KAL-EL yang berjaya mendarat di Kuala Lumpur, Malaysia. Anaknya ini dinamakan Syahr-El...

Thursday, March 8, 2007

Sungguh Aku Tak Faham!

I don't hate kids - but i can't help hating them if the parents tak tau jaga anak. This is actually really happening right now in my office. Kepala hangguk letak kat mana pun aku tak tau. Ada ke bawak anak datang office. Kalau staff kat sini aku dah lama sound tapi ni officer dari pihak client. And mind you, this is not the first time. Dulu masa kat Klang dia bawak serombongan anak dia, pulak tengah2 buat keje anak dia pun buat taik, abis semerbak bau satu opes. Dah la cenggitu, dibiarkan taik tu kering kat pungkok anak dia, selamba dek je, agaknya dia ingat ada orang gaji kot nak cuci bontot anak dia tu. Opes plak dah jadik macam rumah kongsi. Nak kata macam nursery memang tak serupa nursery, more to a kandang babi - i just can't imagine rumah dia macamana.



That was then. Since yesterday pulak ada officer baru dah berjangkit perangai officer lama, bawak 2 ekor anak dia, gedegang-gedegung langgar dinding, berlari sana-sini, dengan nangisnye, berteriaknya. Tu semalam. hari ni plak officer yang biar taik anak dia kering tu bawak pulak anak dia, nasib baik sorang, kalau segerombolan macam dulu? So la ni ada la 3 anak setan - pening kepala sume orang kat sini, mak bapak dorang buat tak tau je kat anak dia. Ni la orang kata beranak pandai, jaga tak reti - kucing pun reti jaga anak dia.

Skarang ni opes ni bukan lagi jadi macam nursery atau kandang babi tapi macam medan perang. Entah apa orang kat opes bawah kata bunyi orang berlari kat atas - ada pertandingan lumba lari kot kat atas ni.

Yang aku heran, hari2 lain tu tak pulak bawak anak2 pi opes - ada ke sebab ni bukan opes diorang? Dah la hotel bagi, makan bagi, apa lagi la hendak oi wahai pegawai2 kerajaan? Sungguh tak professional!

Tuesday, March 6, 2007

Thursday, March 1, 2007

Cam BABIS



Ada ke patut of all over 100 staff gaji aku sorang tak masuk bulan ni. Kenapa? Mula2 gaji sume orang lambat - alasannya upgrade payroll system. Lepas 2 hari gaji sume masuk tapi aku punya je takde. Patut ler semalam aku tengok tak float2! Taik aku je yang floating dalam jamban tuh.

Ropa2nya (alasannya) bank salah key in account number. Mak aih lepas aku keje sini 2 tahun (24 kali dpt gaji) baru ler nak salah2 nombor akaun. Dah la cenggitu, hari ni aku tunggu2, masuk maybank2u tiap2 10 minit still tak float2 lagi. Bila tanya accounts dept dia kata bank cakap esok boleh withdraw.. masalahnya bayangan duit tu pun takde. Nak mampos ke apa dorang ni ha?

Dah la contract renewal aku (expiring tomorrow anyways) aku yang kene remind them, which I only did yesterday evening. Kalau tak aku ni keje takde contract la kot. Hai kalau dah tak reti2 nak track contract efficiently, buat la sume orang permanent staff, senang kurang satu keje.

Tak kisah la, janji esok aku bleh sambung carik duit kat sini dan janji esok aku boleh withdraw money. Anak2 aku kat umah tu kelaparan kang sapa nak jawab?

lanChow!

Popular Posts

Syahr El's Labels

Dining Out (107) Enjoying Life (55) My Friends (55) Being Malaysian (53) Being A Diabetic (47) Being Half Superman (45) The Blood Sucking Sicko Company (44) Movies (43) My Beloved Family (37) Stuff from the Internet (31) Loving Sheila Majid (30) Community Reminders (29) Renal Failure (26) Home Cooked Meals (23) OKU (22) Ramadhan (21) Jogja and Solo (17) Bukit Antarabangsa (16) Toys and Gadgets (14) Emotions (13) Bangkok (10) Phuket (10) Bali (9) Kota Kinabalu (9) Umrah (9) Andalusia Travel n Tours (8) Intense Continuous Torture (8) Chili's (6) Opportunities (6) Signature Foodcourt KLCC (6) Theathres (6) Hillside Corner Bukit Antarabangsa (5) Supernatural Encounters (5) Cozy Corner/House (4) MRSA (4) Photography (4) Puti Bungsu Batam (4) The Eye Company (4) Brunei Darussalam (3) Cherating (3) Dunkin' Donuts (3) Ikea (3) Janda Baik (3) Kampung Baru (3) Kanna Curry House (3) KruaThai Restaurant (3) Makassar Sulawesi (3) Old Town White Coffee (3) Singapore (3) Tony Roma's (3) Anuar Zain (2) Bubba Gump Shrimp Co. (2) Cafe Milano KLCC (2) Genting Highlands (2) Krispy Kreme (2) Laksa Shack (2) Medan (2) Nandos (2) Paddington House of Pancakes (2) Points to Ponder (2) Sri Paandi (2) Steven's Corner Banan Leaf Restaurant (2) Apam Balik Aba Ee (1) Asam Pedas Melaka AEON Setiawangsa AU2 (1) Australia (1) Black Canyon Coffee (1) Bora Ombak (1) Boston Jusco AU3 (1) Bumbu Desa (1) Carl's Jr. (1) Chawan Bangsar (1) Chee Meng Chicken Rice (1) Delifrance (1) Diabetivc (1) Djeumpa Restaurant (1) Dome KLCC (1) Dominos Pizza (1) Dreams (1) Fruitland AEON Setiawangsa AU2 (1) Garden Cafe (1) Glitters Cafe GSC Pavilion (1) Grand Seasons Hotel (1) Hainan Street Cafe (1) Hard Rock Cafe (1) Hartz Chicken Buffet (1) Heart Failure (1) Home Town Yong Tau Foo (1) House (1) Hui Masakan Cina Muslim (1) Ice Room (1) J.Co Donuts (1) Jakarta (1) KL Convention Centre Food Court (1) Keretapi Tanah Melayu (1) Kopi Oh (1) Lanna Thai The Garden's FoodGarden (1) Lecka-lecka Ice Cream (1) London Fish Tales Signatures KLCC (1) Lung Abscess (1) Mak Tim Sajian Asli Warisan Johor (1) Mama Nyonya The Curve (1) Mathai's House of Curries (1) McDonalds (1) Nabila Corner (1) Nasi Ayam Hailam Damansara Utama (1) Nasi Ayam Pak Mal Shah Alam (1) Nasi Daun Pisang Batu Caves (1) Nasi Lemak Adik (1) Nasi Lemak Antarabangsa (1) Nasi Lemak Boss Ampang (1) Nasi Lemak Sulaiman Court (1) Octopus Susih Wangsa Walk (1) On The Run Cafe (1) Pasar Malam (1) Penang (1) Pizza Hut (1) Pizza Papa John's Times Square (1) Planet Hollywood (1) Poetry (1) Port Dickson (1) Putrajaya Lake Club (1) Rahsia Bistro (1) Restoran AJ Masakan Melayu Johor (1) Restoran Bismilah (1) Restoran D'Templer (1) Restoran Haji Tapah (1) Restoran Syed (1) Roadhouse Grill (1) SOCSO (1) Sakura Kristal (1) San Francisco Coffee (1) Satay Kajang Haji Samuri (1) Secret Recipe Wangsa Walk (1) Siem Reap (1) Sins (1) Starlight Cinema (1) Station Kopitiam (1) Teppanyaki (1) The Canteen Room (1) Thurkah's Banana Leaf Rice (1) Unit Trust (1) Universal Studios Singapore (1) Very Thai Times Square KL (1) Victoria Station (1) Vienna Bagels (1) Vivo American Pizza and Panini (1) Warisan JasaMedik (1) Williams PJ (1) Yellow Cab Pizza (1) Yoshinoya (1) hantu (1) iCTLT (1) st (1)
Blog Widget by LinkWithin