Siapa sangka semasa Planet Krypton hampir musnah JOR-EL telah melepaskan sebuah lagi kapal angkasa selepas KAL-EL yang berjaya mendarat di Kuala Lumpur, Malaysia. Anaknya ini dinamakan Syahr-El...

Monday, June 29, 2009

Nasi Daun Pisang @ Sri Paandi Restaurant PJ


Ha... makanan ni la yang Kal El paling gemar... gaul-gaul, kasi banjirrrrr heheheheh patutlah arwah bonda Kal El suruh Kal El kawen ngan perempuan India... senang nak makan nasik daun pisang dan jugak nasik beriyani... Tapi kalau dapat India moden macamana ek? Tau makan pakai sudu garpu aja? Muahahaha...

Aneka Lauk Untuk Dipilih

Ampat Jenis Sayur

Siap ada Potato Chips tuuu

FYI, this was the first time Kal El keluar lunch kat The Eye Co ni... kalau yang pernah seopes ngan Kal El tau ler perangai Kal El yang sekali dah duduk kat opes tak kuar-kuar melainkan ada meeting kat luar dan jugak waktu nak balik kui kui kui... pekerja mithali la katakan...

Sayur apa ni ek? Petola kot...

Ayam Masalah... Wajib ni...


Kedai ni kat PJ, Jalan SS5 tak silap - kat Jalan Gasing. Nama kedai Sri Paandi Corner Restaurant. Specialty Nasik Daun Pisang (lain pun ada gak) What's so special here? Haaa... sini punya lah banyak lauk pauk dia... Sayur je ada 4... AMPAT jenis! Dan kalau selalu ada papadom sahaja, sini ada potato chips makan ngan nasik tau. Hehehehe. Kalau nak rasem ngan tairu pun tak payah mintak-mintak macam tempat lain, they serve the stuff to you cuma you have to say you want it or not. However, satu je slacking - kuah kari dia tak sepekat kat Kanna. Hmmm but ok la jugak taste wise... sedap bah!

'Pinggan' Kal El dan kawan-kawan heheheh Mentekedarah!

2 comments:

CATZ said...

wah..kal el..terliur weh tgk nasi daun pisang nihh...amboi..melambak nasik dan lauk...
bestnya...nak kene try nih...

Kal El said...

try Carz jangan tak terai hehehe boleb tahan la nasi daun pisang sini... menyelerekan sebab banyak lauk dia.

Popular Posts

Syahr El's Labels

Dining Out (107) Enjoying Life (55) My Friends (55) Being Malaysian (53) Being A Diabetic (47) Being Half Superman (45) The Blood Sucking Sicko Company (44) Movies (43) My Beloved Family (37) Stuff from the Internet (31) Loving Sheila Majid (30) Community Reminders (29) Renal Failure (26) Home Cooked Meals (23) OKU (22) Ramadhan (21) Jogja and Solo (17) Bukit Antarabangsa (16) Toys and Gadgets (14) Emotions (13) Bangkok (10) Phuket (10) Bali (9) Kota Kinabalu (9) Umrah (9) Andalusia Travel n Tours (8) Intense Continuous Torture (8) Chili's (6) Opportunities (6) Signature Foodcourt KLCC (6) Theathres (6) Hillside Corner Bukit Antarabangsa (5) Supernatural Encounters (5) Cozy Corner/House (4) MRSA (4) Photography (4) Puti Bungsu Batam (4) The Eye Company (4) Brunei Darussalam (3) Cherating (3) Dunkin' Donuts (3) Ikea (3) Janda Baik (3) Kampung Baru (3) Kanna Curry House (3) KruaThai Restaurant (3) Makassar Sulawesi (3) Old Town White Coffee (3) Singapore (3) Tony Roma's (3) Anuar Zain (2) Bubba Gump Shrimp Co. (2) Cafe Milano KLCC (2) Genting Highlands (2) Krispy Kreme (2) Laksa Shack (2) Medan (2) Nandos (2) Paddington House of Pancakes (2) Points to Ponder (2) Sri Paandi (2) Steven's Corner Banan Leaf Restaurant (2) Apam Balik Aba Ee (1) Asam Pedas Melaka AEON Setiawangsa AU2 (1) Australia (1) Black Canyon Coffee (1) Bora Ombak (1) Boston Jusco AU3 (1) Bumbu Desa (1) Carl's Jr. (1) Chawan Bangsar (1) Chee Meng Chicken Rice (1) Delifrance (1) Diabetivc (1) Djeumpa Restaurant (1) Dome KLCC (1) Dominos Pizza (1) Dreams (1) Fruitland AEON Setiawangsa AU2 (1) Garden Cafe (1) Glitters Cafe GSC Pavilion (1) Grand Seasons Hotel (1) Hainan Street Cafe (1) Hard Rock Cafe (1) Hartz Chicken Buffet (1) Heart Failure (1) Home Town Yong Tau Foo (1) House (1) Hui Masakan Cina Muslim (1) Ice Room (1) J.Co Donuts (1) Jakarta (1) KL Convention Centre Food Court (1) Keretapi Tanah Melayu (1) Kopi Oh (1) Lanna Thai The Garden's FoodGarden (1) Lecka-lecka Ice Cream (1) London Fish Tales Signatures KLCC (1) Lung Abscess (1) Mak Tim Sajian Asli Warisan Johor (1) Mama Nyonya The Curve (1) Mathai's House of Curries (1) McDonalds (1) Nabila Corner (1) Nasi Ayam Hailam Damansara Utama (1) Nasi Ayam Pak Mal Shah Alam (1) Nasi Daun Pisang Batu Caves (1) Nasi Lemak Adik (1) Nasi Lemak Antarabangsa (1) Nasi Lemak Boss Ampang (1) Nasi Lemak Sulaiman Court (1) Octopus Susih Wangsa Walk (1) On The Run Cafe (1) Pasar Malam (1) Penang (1) Pizza Hut (1) Pizza Papa John's Times Square (1) Planet Hollywood (1) Poetry (1) Port Dickson (1) Putrajaya Lake Club (1) Rahsia Bistro (1) Restoran AJ Masakan Melayu Johor (1) Restoran Bismilah (1) Restoran D'Templer (1) Restoran Haji Tapah (1) Restoran Syed (1) Roadhouse Grill (1) SOCSO (1) Sakura Kristal (1) San Francisco Coffee (1) Satay Kajang Haji Samuri (1) Secret Recipe Wangsa Walk (1) Siem Reap (1) Sins (1) Starlight Cinema (1) Station Kopitiam (1) Teppanyaki (1) The Canteen Room (1) Thurkah's Banana Leaf Rice (1) Unit Trust (1) Universal Studios Singapore (1) Very Thai Times Square KL (1) Victoria Station (1) Vienna Bagels (1) Vivo American Pizza and Panini (1) Warisan JasaMedik (1) Williams PJ (1) Yellow Cab Pizza (1) Yoshinoya (1) hantu (1) iCTLT (1) st (1)
Blog Widget by LinkWithin