Siapa sangka semasa Planet Krypton hampir musnah JOR-EL telah melepaskan sebuah lagi kapal angkasa selepas KAL-EL yang berjaya mendarat di Kuala Lumpur, Malaysia. Anaknya ini dinamakan Syahr-El...

Saturday, August 22, 2009

Department Outing

Yesterday was a much awaited day for our department at The Eye Co. It was our Department's outing ke Gardens to watch G.I Joe di Signatures Gardens dan makan2 di Paddington House of Pancakes. There were 12 of us (minus 2 yang couldn't make it). Ok la seronok as this was my first department outing sejak joining The Eye Co 5 bulan lalu. Hopefully akan ada lagi outing mcm ni in the near future. Yang paling best semuanya freeeee hehehehe. Dah nama free kan apa je la yang tak best. No complaints!

At Padington, I ordered The Mexican Corned Beef Burger - a three piece pancake layered with corned beef and topped with brown sauce. Hmmm ok la but I think the Savoury Corned Beef Pancake I had before this at Paddington's The Curve was better tasting. Air plak I ordered Fizzy Berry - Yummy!

G.I Joe plak - hmmm boleh la... seronok. Action packed memang berbaloi la bayar lebih sket tengok kat Signatures - at least takde la the boring lovey dovey story sangat. I like the CGI effects cuma was what dissapointing was the people kat Paris. Masa berlakunya hi speed chasing dengan meletop sana sini dan berlanggar sana sini orang-orang kat tepi jalan Paris tu selamba dek je macam takde perasaan... Takde la lari bertempiaran. Takde jugak teringin ke nak toleh tengok. Yang tunggu bas masih tunggu bas dan tak pandang pun the event that was taking place. Teringat plak the first Transformers dulu... Hmmm tapi overall ok la... Kal El sukaaaa....


We left The Gardens 15 minutes to 5pm with (I hope)everyone feeling happy and contented (ye la banyak-banyak company yang Kal El pernah kerja paling dorang value their employees dengan belanja makan waktu raya ke, christmas ke or pizza treat waktu kene kerah buat keje lebih masa (or worse nothing macam kat Blood Sucking Sicko Company dulu cheh!). Kal El harap semua la (termasuk diri ku ini) akan lebih rajin bekerja kui kui kui dan juga tetap ada Facebook logged in dalam web browser laptop memasing setiap hari muahahahaha... Sekian.


Sent from my iPhone

3 comments:

Mr. Mahid said...

yummy!

hey, i hv neva bin to paddington ler.. sedap tak?

Kal El said...

Boleh tahan la mahid tp kan i personally think it's best to eat pancakes as dessert la. If u go there order the sweets. Eat ur main dish elsewhere. Tekak aku boleh terima. Some ppl takleh. Cepat muak dorang kata.

Mr. Mahid said...

that's what i've been wondering..

savoury pancakes 'taste' so unfamiliar for our tongues.. hehe..

Popular Posts

Syahr El's Labels

Dining Out (107) Enjoying Life (55) My Friends (55) Being Malaysian (53) Being A Diabetic (47) Being Half Superman (45) The Blood Sucking Sicko Company (44) Movies (43) My Beloved Family (37) Stuff from the Internet (31) Loving Sheila Majid (30) Community Reminders (29) Renal Failure (26) Home Cooked Meals (23) OKU (22) Ramadhan (21) Jogja and Solo (17) Bukit Antarabangsa (16) Toys and Gadgets (14) Emotions (13) Bangkok (10) Phuket (10) Bali (9) Kota Kinabalu (9) Umrah (9) Andalusia Travel n Tours (8) Intense Continuous Torture (8) Chili's (6) Opportunities (6) Signature Foodcourt KLCC (6) Theathres (6) Hillside Corner Bukit Antarabangsa (5) Supernatural Encounters (5) Cozy Corner/House (4) MRSA (4) Photography (4) Puti Bungsu Batam (4) The Eye Company (4) Brunei Darussalam (3) Cherating (3) Dunkin' Donuts (3) Ikea (3) Janda Baik (3) Kampung Baru (3) Kanna Curry House (3) KruaThai Restaurant (3) Makassar Sulawesi (3) Old Town White Coffee (3) Singapore (3) Tony Roma's (3) Anuar Zain (2) Bubba Gump Shrimp Co. (2) Cafe Milano KLCC (2) Genting Highlands (2) Krispy Kreme (2) Laksa Shack (2) Medan (2) Nandos (2) Paddington House of Pancakes (2) Points to Ponder (2) Sri Paandi (2) Steven's Corner Banan Leaf Restaurant (2) Apam Balik Aba Ee (1) Asam Pedas Melaka AEON Setiawangsa AU2 (1) Australia (1) Black Canyon Coffee (1) Bora Ombak (1) Boston Jusco AU3 (1) Bumbu Desa (1) Carl's Jr. (1) Chawan Bangsar (1) Chee Meng Chicken Rice (1) Delifrance (1) Diabetivc (1) Djeumpa Restaurant (1) Dome KLCC (1) Dominos Pizza (1) Dreams (1) Fruitland AEON Setiawangsa AU2 (1) Garden Cafe (1) Glitters Cafe GSC Pavilion (1) Grand Seasons Hotel (1) Hainan Street Cafe (1) Hard Rock Cafe (1) Hartz Chicken Buffet (1) Heart Failure (1) Home Town Yong Tau Foo (1) House (1) Hui Masakan Cina Muslim (1) Ice Room (1) J.Co Donuts (1) Jakarta (1) KL Convention Centre Food Court (1) Keretapi Tanah Melayu (1) Kopi Oh (1) Lanna Thai The Garden's FoodGarden (1) Lecka-lecka Ice Cream (1) London Fish Tales Signatures KLCC (1) Lung Abscess (1) Mak Tim Sajian Asli Warisan Johor (1) Mama Nyonya The Curve (1) Mathai's House of Curries (1) McDonalds (1) Nabila Corner (1) Nasi Ayam Hailam Damansara Utama (1) Nasi Ayam Pak Mal Shah Alam (1) Nasi Daun Pisang Batu Caves (1) Nasi Lemak Adik (1) Nasi Lemak Antarabangsa (1) Nasi Lemak Boss Ampang (1) Nasi Lemak Sulaiman Court (1) Octopus Susih Wangsa Walk (1) On The Run Cafe (1) Pasar Malam (1) Penang (1) Pizza Hut (1) Pizza Papa John's Times Square (1) Planet Hollywood (1) Poetry (1) Port Dickson (1) Putrajaya Lake Club (1) Rahsia Bistro (1) Restoran AJ Masakan Melayu Johor (1) Restoran Bismilah (1) Restoran D'Templer (1) Restoran Haji Tapah (1) Restoran Syed (1) Roadhouse Grill (1) SOCSO (1) Sakura Kristal (1) San Francisco Coffee (1) Satay Kajang Haji Samuri (1) Secret Recipe Wangsa Walk (1) Siem Reap (1) Sins (1) Starlight Cinema (1) Station Kopitiam (1) Teppanyaki (1) The Canteen Room (1) Thurkah's Banana Leaf Rice (1) Unit Trust (1) Universal Studios Singapore (1) Very Thai Times Square KL (1) Victoria Station (1) Vienna Bagels (1) Vivo American Pizza and Panini (1) Warisan JasaMedik (1) Williams PJ (1) Yellow Cab Pizza (1) Yoshinoya (1) hantu (1) iCTLT (1) st (1)
Blog Widget by LinkWithin