Siapa sangka semasa Planet Krypton hampir musnah JOR-EL telah melepaskan sebuah lagi kapal angkasa selepas KAL-EL yang berjaya mendarat di Kuala Lumpur, Malaysia. Anaknya ini dinamakan Syahr-El...

Saturday, June 20, 2009

One Step Closer...

Yep one step closer to owning a Livina - pagi tadi test drive (Kal El tak test drive sebab tak berani lagi). Semalam dah pi buat license and guess what buang masa je Kal El tunggu kad OKU ingat ada beza lesen memandu OKU ni tapi macam sama je...

So back to the car, the SA (sales assistant) came to our condo at 10:30am, discussed a few things and paid the booking fee - blom deposit lagi just booking fee and submitted the necessary documents. Lepas tu KN test drive.. aku duk belakang je hehehe...

So we decided to take the 1.8A variant and hmmm we chose white, tak jadi plak amik kaler orange as I earlier planned - macho sket with the additinal aero kit and leather seats kan? Hahahah! So, it;'s going to be a White Grand Livina 1.8 Automatic transmissin with leather seats and Impul bodykit (tak amik Impul tuned, bukan nak buat racing pun hehehe... and the Impul bodykit pun beza 10k! Baik Kal El beli sofa baru puas hati!

InsyaAllah macam ni ler gamaknye ropanya...

The loan insyaallah will be processed next week and the car should be out soon after that tapi too bad Kal El belum boleh drive sebab kene submit medical report and photographs to JPJ and what not kat Putrajaya for their modification approval. Lepas approval (which according to the SA would take about 2 months - sigh, kerajaan! - baru la Tan Chong boleh modify (crap sangat dapat keta baru tapi tak bleh drive... naik jadik co-pilot je la nampaknya...)

The modification that will take place - accelerator ngan brake dekat steering - cool! Macam F1 car plak gamaknya hehehe....

Tak sabar nak start driving balik, dah setahun tak driving langsung...

4 comments:

CATZ said...

hi kal el,
congrats for the new car..
cantik!
hope everything ok..cepat settle, and u will drive your new livina yang very de grand..hehehhe
good luck!

catz,
labuan

Kal El said...

huhu thanks very much Catz... tapi kalau dapat kereta tu awal pun Kal El kene tunggu 2 months for the modification approval from JPJ... lama tu! Tapi takpe la... sabar itu separuh dari iman kan? Thanks Catz.

CATZ said...

accelerator dgn break kat steering??
cool!!!

Kal El said...

Ha ah la... kaki kanan ni dah tak de rasa... u read about my leg kan?

Popular Posts

Syahr El's Labels

Dining Out (107) Enjoying Life (55) My Friends (55) Being Malaysian (53) Being A Diabetic (47) Being Half Superman (45) The Blood Sucking Sicko Company (44) Movies (43) My Beloved Family (37) Stuff from the Internet (31) Loving Sheila Majid (30) Community Reminders (29) Renal Failure (26) Home Cooked Meals (23) OKU (22) Ramadhan (21) Jogja and Solo (17) Bukit Antarabangsa (16) Toys and Gadgets (14) Emotions (13) Bangkok (10) Phuket (10) Bali (9) Kota Kinabalu (9) Umrah (9) Andalusia Travel n Tours (8) Intense Continuous Torture (8) Chili's (6) Opportunities (6) Signature Foodcourt KLCC (6) Theathres (6) Hillside Corner Bukit Antarabangsa (5) Supernatural Encounters (5) Cozy Corner/House (4) MRSA (4) Photography (4) Puti Bungsu Batam (4) The Eye Company (4) Brunei Darussalam (3) Cherating (3) Dunkin' Donuts (3) Ikea (3) Janda Baik (3) Kampung Baru (3) Kanna Curry House (3) KruaThai Restaurant (3) Makassar Sulawesi (3) Old Town White Coffee (3) Singapore (3) Tony Roma's (3) Anuar Zain (2) Bubba Gump Shrimp Co. (2) Cafe Milano KLCC (2) Genting Highlands (2) Krispy Kreme (2) Laksa Shack (2) Medan (2) Nandos (2) Paddington House of Pancakes (2) Points to Ponder (2) Sri Paandi (2) Steven's Corner Banan Leaf Restaurant (2) Apam Balik Aba Ee (1) Asam Pedas Melaka AEON Setiawangsa AU2 (1) Australia (1) Black Canyon Coffee (1) Bora Ombak (1) Boston Jusco AU3 (1) Bumbu Desa (1) Carl's Jr. (1) Chawan Bangsar (1) Chee Meng Chicken Rice (1) Delifrance (1) Diabetivc (1) Djeumpa Restaurant (1) Dome KLCC (1) Dominos Pizza (1) Dreams (1) Fruitland AEON Setiawangsa AU2 (1) Garden Cafe (1) Glitters Cafe GSC Pavilion (1) Grand Seasons Hotel (1) Hainan Street Cafe (1) Hard Rock Cafe (1) Hartz Chicken Buffet (1) Heart Failure (1) Home Town Yong Tau Foo (1) House (1) Hui Masakan Cina Muslim (1) Ice Room (1) J.Co Donuts (1) Jakarta (1) KL Convention Centre Food Court (1) Keretapi Tanah Melayu (1) Kopi Oh (1) Lanna Thai The Garden's FoodGarden (1) Lecka-lecka Ice Cream (1) London Fish Tales Signatures KLCC (1) Lung Abscess (1) Mak Tim Sajian Asli Warisan Johor (1) Mama Nyonya The Curve (1) Mathai's House of Curries (1) McDonalds (1) Nabila Corner (1) Nasi Ayam Hailam Damansara Utama (1) Nasi Ayam Pak Mal Shah Alam (1) Nasi Daun Pisang Batu Caves (1) Nasi Lemak Adik (1) Nasi Lemak Antarabangsa (1) Nasi Lemak Boss Ampang (1) Nasi Lemak Sulaiman Court (1) Octopus Susih Wangsa Walk (1) On The Run Cafe (1) Pasar Malam (1) Penang (1) Pizza Hut (1) Pizza Papa John's Times Square (1) Planet Hollywood (1) Poetry (1) Port Dickson (1) Putrajaya Lake Club (1) Rahsia Bistro (1) Restoran AJ Masakan Melayu Johor (1) Restoran Bismilah (1) Restoran D'Templer (1) Restoran Haji Tapah (1) Restoran Syed (1) Roadhouse Grill (1) SOCSO (1) Sakura Kristal (1) San Francisco Coffee (1) Satay Kajang Haji Samuri (1) Secret Recipe Wangsa Walk (1) Siem Reap (1) Sins (1) Starlight Cinema (1) Station Kopitiam (1) Teppanyaki (1) The Canteen Room (1) Thurkah's Banana Leaf Rice (1) Unit Trust (1) Universal Studios Singapore (1) Very Thai Times Square KL (1) Victoria Station (1) Vienna Bagels (1) Vivo American Pizza and Panini (1) Warisan JasaMedik (1) Williams PJ (1) Yellow Cab Pizza (1) Yoshinoya (1) hantu (1) iCTLT (1) st (1)
Blog Widget by LinkWithin