Siapa sangka semasa Planet Krypton hampir musnah JOR-EL telah melepaskan sebuah lagi kapal angkasa selepas KAL-EL yang berjaya mendarat di Kuala Lumpur, Malaysia. Anaknya ini dinamakan Syahr-El...

Friday, July 3, 2009

It's Coming!

It's coming! It's coming! (bukan I'm cumming ek.. hehehe) - remember I wrote about getting a Grand Livina for myself? It is indeed mine now - getting the car this coming Saturday morning. And what's best - I got the number that I want... yahooo!

So right now ni asik duk berangan je la drive keta baru walau pada hakikatnya I won't be able to drive until JPJ approves the modification which may take 2 months. So gigit jari je la tengok KN rasmikan dulu hehehe. But I vow to try driving the auto Livina jugak to see whether I can drive afterall without the modification - kalau tak perlu, jimat nearly RM3k tu, boleh la upgrade bagai hehehe...

As a matter of fact petang tadi Kal El dengan tak sabarnya telah menelefon SA tu dan tanya whether the car can be delivered today or tomorrow ahahaha buat malu je si tak penyabar ni kan? Whatever it is, Kal El kene berlaku adil dengan the existing car - since I am not letting go of the car that has sentimental value to me... nanti dia merajuk kang. Talking about merajuk, hari tu dia dah kene langgar, kene gesel sebenarnya dengan lori Nationwide Express - nasib baik sikit je tapi calar la jugak.

I believe benda-benda mechanical ni ada perasaan. So KN and I try our best to avoid talking about the new car (or never to mention it's the new car that we're talking about) in the old car. Dulu pun bapa Kal El pernah kene. He bought a new car and asik cakap pasal keta baru dia when his old car kene langgar teruk terus tak boleh jual... huhuhu I don't want the same to happen to this old car yang dah banyak berjasa pada Kal El, moreover I am not selling it pun.

So ok lah, kene la tunggu lagi 2 hari nampaknye...

Kal El: Sabar itu separuh dari iman...huhuhu nak keta baruuuu!

9 comments:

Mr. Mahid said...

hey... boley ler aku tumpang2 kat KL nnti..
hehe..

QM said...

testament to your statement there yes...they have perasaan. i had a disagreement about my hubby yg nak tolong org sedangkan diri sendiri susah. masa dia nak gi maybank bank in kan duit tu..kete mogok tak nak start...maybe coz I selalu kata "ishk baik-baik la bawak dia" bila hubby lanyak aje he he he

Kal El said...

Boleh Mr Mahid... tapi kene tunggu two months lagi for the modification baru ler i can drive... doa-doakan ler I do not need the modification done ek..

Kan Farah kan? Mesin-mesin ni memang berperasaan!

anif® said...

Saya sekeluarga mau tumpang.. Boleh? :D

Kal El said...

buleh che anip hehehehe kalau ada berani la naik keta OKU ahahahah

anif® said...

Kalo ko yang drive tentu aku "konpiden" la.

Kal El said...

ahahah kenapa konpiden tu dalam inverted commas? hehehe aku skang tak macam dulu nip... dulu aku gila2 skang ni aku dah baik dah...

Mr. Mahid said...

syah, aku dan amir duk depan.. dia drive..
u duk blakang diam2... kakaka..
(abis ler aku tak dapat naik livina tu! hehe)

Kal El said...

amboi amboi amboi mahid hehehehe

Popular Posts

Syahr El's Labels

Dining Out (107) Enjoying Life (55) My Friends (55) Being Malaysian (53) Being A Diabetic (47) Being Half Superman (45) The Blood Sucking Sicko Company (44) Movies (43) My Beloved Family (37) Stuff from the Internet (31) Loving Sheila Majid (30) Community Reminders (29) Renal Failure (26) Home Cooked Meals (23) OKU (22) Ramadhan (21) Jogja and Solo (17) Bukit Antarabangsa (16) Toys and Gadgets (14) Emotions (13) Bangkok (10) Phuket (10) Bali (9) Kota Kinabalu (9) Umrah (9) Andalusia Travel n Tours (8) Intense Continuous Torture (8) Chili's (6) Opportunities (6) Signature Foodcourt KLCC (6) Theathres (6) Hillside Corner Bukit Antarabangsa (5) Supernatural Encounters (5) Cozy Corner/House (4) MRSA (4) Photography (4) Puti Bungsu Batam (4) The Eye Company (4) Brunei Darussalam (3) Cherating (3) Dunkin' Donuts (3) Ikea (3) Janda Baik (3) Kampung Baru (3) Kanna Curry House (3) KruaThai Restaurant (3) Makassar Sulawesi (3) Old Town White Coffee (3) Singapore (3) Tony Roma's (3) Anuar Zain (2) Bubba Gump Shrimp Co. (2) Cafe Milano KLCC (2) Genting Highlands (2) Krispy Kreme (2) Laksa Shack (2) Medan (2) Nandos (2) Paddington House of Pancakes (2) Points to Ponder (2) Sri Paandi (2) Steven's Corner Banan Leaf Restaurant (2) Apam Balik Aba Ee (1) Asam Pedas Melaka AEON Setiawangsa AU2 (1) Australia (1) Black Canyon Coffee (1) Bora Ombak (1) Boston Jusco AU3 (1) Bumbu Desa (1) Carl's Jr. (1) Chawan Bangsar (1) Chee Meng Chicken Rice (1) Delifrance (1) Diabetivc (1) Djeumpa Restaurant (1) Dome KLCC (1) Dominos Pizza (1) Dreams (1) Fruitland AEON Setiawangsa AU2 (1) Garden Cafe (1) Glitters Cafe GSC Pavilion (1) Grand Seasons Hotel (1) Hainan Street Cafe (1) Hard Rock Cafe (1) Hartz Chicken Buffet (1) Heart Failure (1) Home Town Yong Tau Foo (1) House (1) Hui Masakan Cina Muslim (1) Ice Room (1) J.Co Donuts (1) Jakarta (1) KL Convention Centre Food Court (1) Keretapi Tanah Melayu (1) Kopi Oh (1) Lanna Thai The Garden's FoodGarden (1) Lecka-lecka Ice Cream (1) London Fish Tales Signatures KLCC (1) Lung Abscess (1) Mak Tim Sajian Asli Warisan Johor (1) Mama Nyonya The Curve (1) Mathai's House of Curries (1) McDonalds (1) Nabila Corner (1) Nasi Ayam Hailam Damansara Utama (1) Nasi Ayam Pak Mal Shah Alam (1) Nasi Daun Pisang Batu Caves (1) Nasi Lemak Adik (1) Nasi Lemak Antarabangsa (1) Nasi Lemak Boss Ampang (1) Nasi Lemak Sulaiman Court (1) Octopus Susih Wangsa Walk (1) On The Run Cafe (1) Pasar Malam (1) Penang (1) Pizza Hut (1) Pizza Papa John's Times Square (1) Planet Hollywood (1) Poetry (1) Port Dickson (1) Putrajaya Lake Club (1) Rahsia Bistro (1) Restoran AJ Masakan Melayu Johor (1) Restoran Bismilah (1) Restoran D'Templer (1) Restoran Haji Tapah (1) Restoran Syed (1) Roadhouse Grill (1) SOCSO (1) Sakura Kristal (1) San Francisco Coffee (1) Satay Kajang Haji Samuri (1) Secret Recipe Wangsa Walk (1) Siem Reap (1) Sins (1) Starlight Cinema (1) Station Kopitiam (1) Teppanyaki (1) The Canteen Room (1) Thurkah's Banana Leaf Rice (1) Unit Trust (1) Universal Studios Singapore (1) Very Thai Times Square KL (1) Victoria Station (1) Vienna Bagels (1) Vivo American Pizza and Panini (1) Warisan JasaMedik (1) Williams PJ (1) Yellow Cab Pizza (1) Yoshinoya (1) hantu (1) iCTLT (1) st (1)
Blog Widget by LinkWithin